Komposteringskurs

Lördagen den 28 september, kl 10.00, bygger vi tillsammans en kompostlimpa efter konstens alla regler. Samling sker vid övre boden. Är du intresserad? Anmälan är bindande och görs före den 25 september till Maj-len.komi@bredband.net  eller tel. 070 971 82 49. Efteråt bjuder föreningen på korv eller vegetariskt alternativ vid grillplatsen på område 4.

Varför kompost?

Att kompostera är att bryta ner organiskt avfall till jord och är en del av det ekologiska kretsloppet. I den egna komposten hjälper du naturen på traven genom att skapa så bra förhållanden som möjligt för nedbrytningen.

Det du behöver är kunskap, rätt material och lite tålamod. Du som komposterar får en näringsrik gödning och jordförbättrare till din odlingslott.

Allt dött material i naturen bryts så småningom ner och förvandlas till jord. Det kallas förmultning. Maskar, kvalster, gråsuggor, tusenfotingar och andra kryp utför grovarbetet när de äter och tuggar det grövre materialet. Men sedan svarar syrekrävande bakterier och svampar – mikroorganismer – för slutfasen i förmultningsprocessen. De ger sig på de grundämnen som finns i allt biologiskt avfall.

Välkommen!

Maj-Len Komi
Odlingsrådgivare


Kompostlimpa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s