Piazza S. Cosimato i Trastevere

På Piazza S. Cosimato i Trastevere i Rom går det inte att ta miste på att det är högsäsong så här års för kronärtskockor (Carciofi). För den som vill odla egna här i Sverige börjar det bli hög tid att förså fröna inomhus eftersom plantorna behöver sex till åtta veckor på sig innan de kan planteras ut. För den som vill tillaga Carciofi alla Romana – Kronärtskocka på romerskt vis är det bara att ta sig en titt här. Antingen inväntar man den egna skörden eller så beger man sig till en saluhall och inhandlar italienska – eller så gör man bådadera. Ytterligare en specialitet i Rom då våren gjort sitt intåg är bondbönor (Fave) som äts med Pecorino – ibland kallat för världens äldsta livsmedel.

DSCF1332 DSCF1389 DSCF1352 DSCF1388 DSCF1359 DSCF1379 DSCF1337 RåckstaDSCF1347 Råcksta_1DSCF1351 Råcksta_3DSCF1345

1 tanke på “Piazza S. Cosimato i Trastevere

  1. Oh vad jag lägntar till Italien när jag ser dina fina bilder! Fick just fröna jag har beställt från fröfirmorna så det kliar i fingrarna att börja så

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s