Gemensam beställning av kravmärkt ekologisk planteringsjord

Vi ordnar nu med en gemensam beställning av kravmärkt ekologisk planteringsjord för våra medlemmar. Jorden, som kommer från Rölunda gård, levereras direkt till vår koloniträdgårdsförening av Trädgårdsgrossisten. Fördelarna är många – samtidigt som man slipper det mödosamma arbetet med att släpa 50-literssäckar undviker vi en massa transporter i onödan. Hundratals resor ersätts med två i samband med leveransen.

EkojordTrädgårdsgrossisten berättar att det fortfarande är ont om ekologiska varor för trädgårdsbruk men vår ambition med samarbetet är att de ska hjälpa oss att ta fram produkter som passar vår ekologiska profil. Många använder barkmull som jordförbättrare men för närvarande finns det inte någon kravmärkt ekologisk sådan. Vi hänvisar därför våra medlemmar till gröngödsling och kompostering. Orsaken är att försurningen leder till att träden tar upp tungmetallen kadmium i högre omfattning och lagrar den i barken. När vi sedan gräver ned barkmullen i jorden hamnar den där för att sedan hamna i våra grödor.

Hur beställer jag? Priset per 50-literssäck är 54;- inkl moms och frakt. Maila din beställning till rackstakoloni@gmail.com senast fredagen den 25 april. Uppge då namn, lottnummer och antal säckar som du önskar beställa. När du mailat beställningen får du kort därpå ett mail från oss med information kring betalningen. Betalningen ska sedan vara oss tillhanda senast onsdagen den 30 april. Jorden levereras sedan första veckan i maj.

Läs mer om köpejord i inlägget nedan från den 16 juni 2013 samt på Rölunda gårds informativa hemsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s