Bisamhällen till Råcksta Fritidsträdgårdar

3MTHHF(2)

Är du intresserad av bin och biodling? Sedan en tid tillbaka har vår förening en ”bi-grupp” som välkomnar alla som är intresserade och vill lära sig mer. Tillsammans undersöker vi nu möjligheten att kunna köpa in bisamhällen till koloniområdet. Ett första steg på vägen är att vi träffar en biodlare på Stora Ängby Allé 26 i Norra Ängby, söndagen den 11 maj klockan 12.00. Alla medlemmar som är nyfikna på bin och biodling är välkomna att dyka upp!

2142913Albert Einstein lär ha sagt att om alla bin i världen skulle dö ut, är mänskligheten utplånad inom fyra år. Under de senaste fem åren har miljontals bin dött utan att någon kan förklara orsaken. Om bina fortsätter att dö kommer det att få drastiska konsekvenser för människan. Över en tredjedel av vår livsmedelsproduktion är beroende av binas pollinering. Filmen ”Inte bara honung” tar oss på en resa till biodlare över hela världen för att ta reda på varför bina dör. Med fantastiska naturbilder gör Oscarnominerade regissören Markus Imhoof en världsomspännande undersökning om binas utrotning. Finns att köpa på DVD för 139,00 kr.

1 tanke på “Bisamhällen till Råcksta Fritidsträdgårdar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s