Strandkål

Strandkål, även kallad vildkål, är ursprunget till alla sorters kål som vi odlar i kolonin – från broccoli och grönkol till vitkål, blomkål och kålrabbi. Den växer längs stränder vid Atlanten och Svarta havet, men även vid Östersjön upp till Uppsala. I England, där den odlas som delikatess, drivs de unga skotten upp under krukor och hinkar. Smaken sägs likna sparris. I vilt tillstånd får den sin näring av uppspolad tång. Nedan Strandkål i Halland fotad i sin omgivning – allt inom en radie av ett tiotal meter. Avslutningsvis en bild från köksträdgården West Dean Gardens i England där strandkål är en av grödorna.

strandkål halland lavor bär sten sjögräs tångStrandkål

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s