Gemensam beställning av kravmärkt ekologisk planteringsjord samt barkmull

Nu följer vi upp succén från i fjol och ordnar med en gemensam beställning av kravmärkt ekologisk planteringsjord samt barkmull för våra medlemmar. Barkmullen och planteringsjorden (den sistnämnda från Rölunda gård) levereras direkt till vår koloniträdgårdsförening av Trädgårdsgrossisten. Fördelarna är många – samtidigt som man slipper det mödosamma arbetet med att släpa 50-literssäckar undviker vi en massa transporter i onödan. Hundratals resor ersätts med två i samband med leveransen.

Ekojord

När? Jorden/mullen levereras tisdagen den 28 april mellan kl 16.00 och 17.00.

Var? Leveransen sker till Tingvallavägen 18 i direkt anslutning till område 4. Vår odlingsrådgivare Maj-Len bor i den gula villan på denna adress. Från den röda redskapsboden på område 4 är det bara ca 50 meter till den gula villan. Observera att jorden levereras till denna adress – det finns ingen möjlighet för Trädgårdsgrossisten att leverera säckarna till varje enskild lott. Maj-Lens hus ligger på toppen av en liten sluttning vilket gör att man går med tom skottkärra upp för den lätta sluttningen och med full skottkärra ned. Tveka inte att be oss som finns på plats om hjälp vid behov. Min egen erfarenhet från förra året var att det gick mycket smidigt eftersom det sluttade en aning. Vi kommer även att ställa ett par skottkärror till förfogande.

Hur? Du beställer jord/barkmull genom att sätta in pengar på följande konto:

Kostnaden för planteringsjorden är 54;- per 50-literssäck. Priset inkluderar moms och frakt. Kostnaden för barkmullen är 49;- per 50-literssäck.

Pengarna ska vara insatta på kontot senast onsdagen den 22 april. Observera att bara de som satt in pengar till detta datum kommer att få någon jord. Föreningen ansvarar inte för säckarna efter att de har levererats.

I samband med inbetalningen är det mycket viktigt att du anger förnamn, efternamn, lottnummer samt antal säckar av vardera typ. Ibland är utrymmet begränsat i meddelandefältet till betalningsmottagaren. Använd dig då av förkortningar: bm för barkmull, pj för planteringsjord, L för lott, dina initialer. Exempel: Mats Åkerström, lott 158, 8 planderingsjord, 6 barkmull. Detta kan vid behov förkortas MÅ, L158, 8pj, 6bm. Räkna ordentligt så att insatt summa verkligen motsvarar antalet beställda säckar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s