Hösten är här…

Hej alla odlare!

Nu nalkas hösten och det är dags att förbereda odlingslotten för vintern. Bästa tiden för att gräva och fixa är: på morgonen, vid lätt frost och det kan vissa år gå att gräva ända fram i december. Nu när det har regnat massvis är jorden blöt och den fina odlingsjorden blir lätt förstörd/packad av att trampas runt i, och för all del man blir onödigt smutsig eller hur?
Nu till gödslet..
Det har varit svårt att samarbeta med leverantören och vi har äntligen fått en hög nedanför område 4. På grund av stor risk för fastkörning i den blöta jorden med tung lastbil valde chauffören att lasta av allt där. Dessvärre är det inte lika stor mängd som vi brukar få och det innebär att vi måste tänka på varandra, till en början är det MAX 2 SKOTTKÄRROR som gäller, oavsett lottstorlek, tills vi vet om vi kan få mer. De som har fin odlingsjord har inget direkt behov av detta så kallade ”gödsel”, det är framförallt ett jordförbättringsmedel och innehåller nästan ingen tillgänglig näring för grödorna 2018 vilket innebär att ni måste kompensera med tillförsel av hönsgödsel i vår/sommar.
Det blir svårare och svårare att få tag i stallgödsel av bra kvalité och särskilt från Kravgårdar, då majoriteten av gårdar numer använder sitt eget gödsel i ett lokalt kretslopp. Så vi får vara glada för det lilla vi får och självfallet jobbar styrelsen för att hitta nya pålitliga kontakter och leverantörer, har du ett tips välkommen att e-posta oss! Trädgårdskompost, lövmull (av en lövkompost) tillsammans med lite höns eller kogödsel är det bästa substitutet till stallgödsel.
Allt gott till er!
Med vänliga hälsningar
Sara Arvidson
Ordförande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s