Information från styrelsen

Radiointervju i P4 om stängda köer

På fredag 6 maj 2022 kommer ett radioinslag i P4 Stockholm sändas där vår ordförande intervjuas angående stängda köer till koloniföreningar. Kl. 06:15 sänds ett längre inslag som senare kommer finnas på sr.se också.

Container

Lördag den 10 maj 2022 från kl. 10:00 kommer en container att finnas på parkvägen längs vårt koloniområde. Endast brännbart (icke-farligt) avfall är tillåtet. Då vi är miljödiplomerade på silvernivå ska trädgårdsmaterial alltid komposteras på den egna lotten. Grova grenar och ris ska i första hand flisas i vår flismaskin som kommer att finnas på plats. Kan ej flismaskinen bearbeta materialet får det läggas på containern.

Praktiskt arbete på föreningslotten

Lördagen den 14 maj och 28 maj 2022 har ni möjlighet att vara delta i praktiskt arbete på föreningens lott. Den 14 maj 2022 kan ni hjälpa till och lära er allt om att så bl.a. rödbetor och morötter samt att sätta potatis och lök. Ni har då också möjlighet att ställa frågor till odlingsrådgivarna.

Den 28 maj 2022 kommer det att planteras dahlior, zinnior och rudbeckia. Odlingsbäddar till zucchini och pumpor kommer att göras i ordning av förra årets kompost.

Resultatet av detta praktiska arbete kommer att glädja såväl oss kolonister som förbipasserande. Skörden kommer vi att sälja på skördemarknaden söndagen den 28 augusti 2022. Försäljningsintäkterna kan sedan användas till att köpa nya gräsklippare och till att laga trasiga vattenledningar och annat som behövs. Din insats är en viktig del i detta!

Vi börjar kl. 10:00 på föreningens lott på område 4. Efter arbetspasset bjuder vi på mat så därför är en anmälan att delta bindande.

Om du vill vara med maila till odlingsradgivare@rackstakoloni.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s